Update Covid-19 maatregelen (16-12-20)

Beste mensen,

Naar aanleiding van de lockdown vanaf 15 december 2020, wil ik u graag aangeven hoe ik daar in mijn praktijk mee om zal gaan.

Praktijk blijft open !

De geplande afspraken kunnen doorgaan. De praktijk blijft in de komende weken in principe gewoon open, tenzij de maatregelen nog verder moeten worden aangescherpt.

Telefonisch consult in plaats van live

U kunt het altijd aangeven als u liever uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch consult of videoconsult op datzelfde tijdstip. Ik neem dan op het afgesproken tijdstip contact met u op en we bespreken de voortgang van de behandeling, coach u en geef oefeningen, tips en adviezen waar u mee vooruit kunt. Ook kan ik u ter ondersteuning de oefeningen toesturen.

Bij de volgende verschijnselen vraag ik u niet naar de praktijk te komen en contact op te nemen voor overleg:

• Heeft u de afgelopen 24 uur of op de dag van de behandeling één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid*, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

• Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Heeft u het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 10 dagen vastgesteld?

• Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

• Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

• Wordt u getest/bent u in afwachting van de uitslag van de test, omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

• Bent u de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest?

* Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar met neusverkoudheid, mits zij geen koorts hebben en/of benauwd zijn en/of (meer dan incidenteel) hoesten.

Verder gelden de volgende maatregelen:

  • Wacht bij besmetting uw door de GGD geadviseerde termijn van zelfisolatie af;  neem pas daarna en pas als u minimaal 24 uur klachtenvrij bent weer contact met mij op voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Kom alleen naar de praktijk.
  • Houdt u aan de hygiënische maatregelen zoals het RIVM dat voorschrijft, dus hou zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en desinfecteer voor en na de behandeling uw handen.
  • Doe binnen het pand en de praktijkruimte net als ik een MONDKAPJE op.
  • Neem zelf een badlaken mee.

Geef vooral tijdig door als u niet kunt komen, dan kan ik iemand anders op uw plek inplannen.

Geef het tijdig door als u uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch- of videoconsult, bijv bij verkoudheidsklachten, quarantaine, wachten op een testuitslag, oppasproblemen of vervoersproblemen. Ik zal mijn best doen om u zo goed mogelijk de instructies uit te leggen.

Blijf gezond en tot ziens!

Rian Klomp, Oefentherapeut Cesar