Update Covid-19 maatregelen (15-10-20)

Beste mensen,

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 over het aanscherpen van de corona maatregelen wil ik u graag aangeven hoe ik daar in mijn praktijk mee om zal gaan.

Praktijk blijft open

De geplande afspraak kan gewoon doorgaan. De praktijk blijft in de komende weken in principe gewoon open, tenzij de maatregelen nog verder moeten worden aangescherpt.

Telefonisch consult in plaats van live

U kunt het altijd aangeven als u liever uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch consult of videoconsult op datzelfde tijdstip. Ik neem dan op het afgesproken tijdstip contact met u op en we bespreken de voortgang van de behandeling, coach u en geef oefeningen, tips en adviezen waar u mee vooruit kunt. Ook kan ik u ter ondersteuning de oefeningen toesturen.

Bij de volgende verschijnselen vraag ik u niet naar de praktijk te komen:

• Heeft u de afgelopen 24 uur of op de dag van de behandeling één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid*, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

• Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

• Heeft u het coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 10 dagen vastgesteld?

• Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 10 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

• Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

• Bent u de afgelopen 10 dagen in een code oranje gebied op vakantie geweest?

* Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar met neusverkoudheid, mits zij geen koorts hebben en/of benauwd zijn en/of (meer dan incidenteel) hoesten.

Verder gelden de volgende maatregelen:

  • Wacht bij besmetting uw door de GGD geadviseerde termijn van zelfisolatie af;  neem pas daarna en pas als u minimaal 24 uur klachtenvrij bent weer contact met mij op voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Kom alleen naar de praktijk.
  • Houdt u aan de hygiënische maatregelen zoals het RIVM dat voorschrijft, dus hou zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en desinfecteer voor en na de behandeling uw handen.
  • Doe binnen het pand en de praktijkruimte net als ik een MONDKAPJE op.
  • Neem zelf een badlaken mee.

Geef vooral tijdig door als u niet kunt komen, dan kan ik iemand anders op uw plek inplannen.

Geef het tijdig door als u uw afspraak wilt omzetten naar een telefonisch- of videoconsult, bijv bij verkoudheidsklachten, quarantaine, wachten op een testuitslag, oppasproblemen of vervoersproblemen. Ik zal mijn best doen om u zo goed mogelijk de instructies uit te leggen.

Blijf gezond en tot ziens!

Rian Klomp, Oefentherapeut Cesar